Mai Lepak Sini Jadi Pengikut Setia

MENARIK DALAM BLOG NI

Khamis, Oktober 21, 2010

PANDUAN MENGENAL KULIT BABI





   
  Entry pada kali ni aku nak berkongsi pada kengkawan yang beragama islam panduan untuk mengenal kulit babi. Mungkin ade yang dah mengetahui camne caranye... Bagi yang belum mengetahui bolehlah jadikannya sebagai panduan.. Terutama pada kaum wanita yang selalu bertukar-tukar beg tangan kulit dan kasut.. Biasa kalau kasut berjenama kat shopping mall negara kita ni mudah untuk kita kenal sama ada ianya gunakan kulit babi atau tidak. Kasut yang dari kulit babi biasanye akan dilabelkan dengan "PIG SKIN"..
   Tapi camne plak klau yang takde label?? Kat negara kita mungkin takde rasa risau sangat nak beli kasut tapi kita kenalah berhati-hati juga mane la tahu terbeli kasut kulit babi,, kene plak tu buat kasut kerja.. hari-hari la usung kulit babi kat tempat keje.. kasut bebudak pun kengkadang diperbuat dari kulit babi.. So suka nak aku ingatkan sebelum nak test kasut tu belek2 la dulu jangan dok sarung je terus kat kaki tu. Sama la dengan barangan kulit yang lain macam beg tangan ke... Tengok dulu kalau ada 3 titik dalam satu tompok macam gambar kat bawah ni jangan la beli,, kulit babi la tu...



Kebiasaan kulit babi ni dijadikan pelapik dibahagian dalam kasut kerana kulitnya lembut.

 Kalau kita perhatikan betul-betul kulit babi memang berbeza dari kulit binatang lain.
So,, pasni mungkin kita boleh berhati-hati sikit bila nak membeli barangan kulit.. Harap-harap barangan kulit yang kita beli sebelum ni semuanya bukan dari kulit babi ye... Berjumpa lagi di entry yang akan datang dengan info-info yang lebih menarik...       

~ salam ~


4 ulasan:

  1. mekasih...good info
    lepas ni lagi lama la kaum perempuam belek kasut,xpe kan biar lambat asalkan selamat...
    hope kaum ayah pula bersabar lah ye dengan kerenah kami...huhu

    BalasPadam
  2. info yang bagus..perempuan ni kalau dah sampai kat kedai kasut..semua kasut nak try..pakai redah aje...

    BalasPadam
  3. mmg info yang bagus ^_^
    tu la...pompuan mmg masuk kdai kasut main rembat je sarung...aduss pasni kene beware....

    BalasPadam
  4. kan betul..perempuan ni memang..hehehe

    BalasPadam